Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Alimentació i TDAH

 

Avui dia 16 d’octubre, és el Dia Mundial de l’Alimentació. Por aquest motiu, aprofitem per oferir-vos alguns consells de nutrició pels nens amb TDAH, alguns mites i tòpics que cal evitar, activitats i un exemple de dieta equilibrada.

 

Les dietes equilibrades són importants per tots, i encara més pels nens, ja que afavoreixen el bon creixement i el rendiment a tots els nivells.

Quan el nen té TDAH, l’alimentació juga un paper essencial, per això cal estar atent als seus hàbits. Serà important establir uns horaris per menjar, i organitzar menús variats i equilibrats.

En algunes ocasions, el tractament farmacològic fa que el nen perdi el seu apetit, i en conseqüència disminueixi el seu pes, per això serà necessari enfortir tots els àpats, sobretot l’esmorzar.

 

Alguns estudis, com els realitzats a la Universitat de Yale, indiquen que els nens amb TDAH, especialment els del tipus hiperactiu, si realitzen un consum excessiu de sucres, poden elevar la seva adrenalina. És per això, que s'ha d'evitar el consum de begudes carbonatades, sucs no naturals i aliments com la brioixeria industrial. També convindrà prescindir del consum d’estimulants com les begudes amb cafeïna, la xocolata, entre d'altres. 

 

Per contra, serà important:

 

1. Fomentar el consum de:

 • Àcids grassos omega 3 i 6, ja que tenen particularitats beneficioses pel cervell. Aquests es poden trobar en fruits secs, peixos, entre d'altres. 
 • Aliments rics en triptòfan como el pollastre, la llet, les nous, el sèsam, entre d'altres.
 • Aliments rics en zinc i vitamina B6, com per exemple, el paté, les figues, els cereals, entre d'altres.
 • Hidratar-se correctament. La millor beguda és l’aigua, seguida de la llet i els sucs 100% naturals. Es recomana una mesura de litre i mig o dos litres al dia, augmentant el seu consum a l’estiu.

2. Fomentar la pràctica de:

 • Exercici físic de manera freqüent.

 

TÒPICS


Els adults volem que els nens mengin alguns aliments que nosaltres no consumim, o els prohibim el consum d'altres que nosaltres no fem servir.

Per això, cal intentar ser conseqüents i acompanyar-los en els seus hàbits. Intentar que realitzin la compra amb nosaltres quan sigui possible i participar en l’elaboració dels àpats.

 

MITES


L’alimentació està plena de creences que no s’apropen a la realitat. Per això, s’ha de ser realista i estar ben informats. Alguns d’aquests mites són:

 • L’hàbit de succió involuntària: succionar un dit no és indicatiu de tenir gana, por ser simplement un acte reflex.
 • Menjar ràpid o lent: menjar ràpid no significa tenir molta gana, ni lent indica falta d’apetit.
 • Menjar i demanar menjar per gana: aquesta afirmació és correcta si el nen té gana, ho dirà i menjarà allò que se li ofereixi.
 • "No li agrada la verdura com a mi": les preferències alimentàries no es transmeten genèticament, sinó per imitació.
 • Rebutjar aliments: A partir dels 2 anys els nens comencen a descartar aliments. És important oferir uns bons hàbits educatius sobre l'alimentació i establir unes normes. A vegades es tractarà d'un aliment en concret, per la qual cosa si perdura en el temps ha d'acceptar-se.
 • Menús infantils dels restaurants: No és necessari utilitzar-los, poden menjar de tot igual que a casa, solament és important vigilar la quantitat.
 • El nen no pot passar gana: si el nen es nega a menjar, de vegades es pot optar per retirar el plat amb la finalitat que torni a demanar-ho. Aquesta mesura ha de ser puntual, ja que ha d'aprendre que s'ha de menjar el que toca consumir.

A continuació, us proposem l'enllaç de 3 activitats creades per Cruïlla, per promoure el consum de la fruita i els bons hàbits alimentaris:

 

Finalment oferim una dieta setmanal equilibrada realitzada per Rafaela Torres Herruzo, especialista en nutrició i dietètica, per Tdahytu.
Aquesta és especialment pensada per a les característiques de la vida dels nens amb TDAH. En ella no es contemplen les quantitats, ja que dependrà de cada cas.

 
Fonts:

http://www.tdahytu.es/consejos-nutricionales-para-ninos-con-tdah/

http://www.fundacioncadah.org/web/categoria/tdah-recomendaciones-para-alimentacion.html

 

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES