Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Presentació Projecte PANDAH: Informe TDAH a Espanya.

 

Ha estat elaborat per més de 200 experts un informe sobre la situació del TDAH a Espanya. En aquest es destaca la necessitat de la creació de protocols educatius i sanitaris. Per això, hi ha sol·licitat la importància de la instauració d’una llei estatal que requereixi protocols específics en l’àmbit educatiu i sanitari, per l’atenció dels nens afectats per aquest.

 

Aquest informe està inclòs en el conegut Projecte PANDAH, que ha estat presentat pel professor Psiquiatria de la Universitat de Nova York Luis Rojas Marcos; el cap de psiquiatria Infantil de la Clínica Universitat de Navarra, Cesar Soutullo, i el president de la Federació Espanyola d’Associacions d’Ajuda al TDAH, Fulgencio Madrid, entre altres.

 

En aquest document, es pot observar el treball realitzat en els últims tres anys per aquests experts. En aquest es recull la necessitat de la falta d’una llei perquè a tota Espanya es desenvolupin programes que tinguin incloses “adaptacions escolars específiques” per aquests nens i protocols d’actuació que orientin als pares i els professionals sanitaris per identificar el trastorn.

 

S’ha que tenir en compte, que des del moment que un nen comença a manifestar símptomes del possible trastorn fins que es realitza el diagnòstic poden passar de dos a sis anys. Segons Soutullo, per l’existència d’un “gran desconeixement” del trastorn i que a vegades els símptomes del nen estan mal atribuïts. Per això, els professionals destaquen que la detecció és massa tardana o inclòs pot no arribar a conèixer-se. Aquest seria el motiu pel qual només l’1% dels nens amb TDAH estiguin sota tractament, encara que s’estima que el pateixen un 6,8 % i només el 3 % està diagnosticat.

 

Les famílies es troben amb moltes dificultats a l’hora d’actuar un cop obtenen la detecció i moltes no continuen amb els tractaments a l’adolescència, encara que el trastorn pot continuar existint a l’edat adulta.

 

Actualment, només sis comunitats tenen un protocol general de coordinació entre Sanitat i Educació per a tractar a aquests nens, amb el que es produeix "una discriminació territorial", en opinió de Madrid, en l’ajuda que reben els afectats segons on viuen. Per això, els especialistes demanen una legislació estatal que sigui clara i concisa, i que pugui permetre adaptacions educatives como oferir més temps per acabar i contestar els exàmens.

 

Segons Rojas Marcos, no prestar una atenció específica té "un preu" per la societat, ja que posa en risc la seva  autoestima i això pot provocar conseqüències greus com la depressió, en alguns casos.

Soutullo recalca que el TDAH és un trastorn mèdic perquè qui el pateix presenta alteracions en el volum del cervell i en la comunicació de zones del seu còrtex, però amb el tractament poden millorar.

 

Finalment, el TDAH es podria considerar com un dels trastorns del neurodesenvolupament més freqüents a la infància i l’adolescència i una de les principals causes de fracàs escolar i d’incapacitat para mantenir i desenvolupar relacions socials. Tot i així, cal tenir molt present que no tots els nens amb fracàs escolar o hiperactivitat s’han de diagnosticar amb TDAH. Ja que poden haver altres diagnòstics possibles como les dificultats d’aprenentatge, la dislèxia, entre altres.

 

Informació obtinguda de:

 

http://www.europapress.es/salud/politica-sanitaria/noticia-congreso-insta-gobierno-mejorar-diagnosis-tratamiento-tdah-traves-abordaje-multidisciplinar-20121212163427.html

 

http://www.diariodenavarra.es/noticias/mas_actualidad/nacional/2013/11/12/menos_del_los_afectados_por_tdah_esta_bajo_tratamiento_136537_1031.html?utm_source=twitter.com&utm_medium=smmshare&utm_campaign=noticias

 

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/sociedad/2013/11/12/tdah-responsable-20-casos-fracaso-escolar/0003_201311G12P26991.htm#.UoIN_t2yLmZ.twitter

 

http://www.publico.es/481419/expertos-en-tdah-piden-una-ley-estatal-contra-una-de-las-principales-causas-del-fracaso-escolar

 

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES