Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Activitats per fomentar l’assertivitat. Aprendre a dir “NO”

 

Les persones vivim en societat. Vivim envoltats de gent, amb l'obligació de relacionar-nos amb ells. A vegades són relacions que busquem i hem triat, com les que mantenim amb amics o amb la nostra parella. Després existeixen les relacions que s'estableixen en àmbits reglats, com en el col•legi o en el treball i finalment trobem les relacions familiars, on hem d'intentar mantenir un clima comunicatiu el més fluït i positiu com ens sigui possible.


Els nens amb TDAH freqüentment poden presentar dificultats a l'hora de relacionar-se socialment a causa de diversos motius, entre els quals podem trobar la impulsivitat, la falta de reflexió, la falta de regulació de les seves emocions, etc.


Les habilitats socials i més concretament l'assertivitat són habilitats bàsiques pel nostre desenvolupament en la vida diària. Quan aquestes habilitats no estan prou desenvolupades o s’utilitzen de forma equivocada pot sorgir la frustració i la insatisfacció, tal com passa amb els nens amb TDAH.

 

L'assertivitat sol definir-se com un comportament comunicacional madur en el qual la persona ni agredeix ni se sotmet a la voluntat d'altres persones, sinó que expressa les seves conviccions i defensa els seus drets. Permet defensar els drets de cadascun sense agredir ni ser agredit.


En comunicar-nos amb un nen amb TDAH hem d'emprar una comunicació assertiva, de manera que ell s'acostumi a aquest estil comunicatiu i sigui el que utilitzi habitualment. Si l’utilitzem, ens beneficiarem d'uns avantatges associats a l'assertivitat, com són:

 

  • Millora de l'autoestima.
  • Reducció de l'ansietat.
  • Millora de les relacions interpersonals.
  • Augment de la comprensió cap als altres.

 

Existeixen multitud d'activitats que podem realitzar fora de l'ambient familiar per potenciar l'assertivitat en els alumnes, la qual cosa els ensenyarà a comunicar-se més adequadament i a treballar aspectes específics, com aprendre a dir NO de manera assertiva.

Podem trobar multitud de vídeos, contes i històries que expliquen i especifiquen diferències entre personatges, com davant una mateixa situació es pot actuar de moltes formes diferents, però no totes són respectuoses amb els altres.

Basant-nos en aquests materials, com per exemple els vídeos d’EDEXTV, podem treballar diversos aspectes socials. Entre ells trobem la història d'un noi que recorre a la seva amiga perquè li deixi copiar en un examen. Ella, assertivament, li explica perquè no ho ha fet encara que ell l'hi ha demanat, quines són les seves raons i perquè a pres aquesta decisió. Partint d'aquest material podem formular una sèrie de qüestions per analitzar la situació que han vist al vídeo i quina és la impressió dels nens davant de situacions similars. Podem emprar diverses tècniques, com pot ser el roll-playing per escenificar i amb això practicar l'assertivitat perquè després sàpiguen posar-la en pràctica.


Els objectius que es plantegen com a principals en aquesta activitat serien:

 

  • Desenvolupar habilitats de comunicació.
  • Ensenyar als alumnes la importància de poder expressar la seva opinió i ser capaços de dir que no als altres.
  • Ensenyar als petits a dir que no sense danyar, ni ser agressius amb els altres.
  • Ensenyar ASSERTIVITAT.

 

Pel tipus de material amb el treballem podríem considerar que és apropiat pels alumnes a partir de 8-9 anys, ja que el vocabulari és senzill i la situació tractada no té cap tipus de dificultat.

En el cas dels nens amb TDAH, pot ser que en alguna ocasió s'enfrontin a una situació en la qual se'ls demani fer o dir alguna cosa amb el que no estan d'acord. Davant contextos com aquest hem de formar als nostres fills i als nostres alumnes en l'assertivitat i en saber dir NO. Per això, ensenyarem a utilitzar la paraula per ensenyar-los a:

 

  • Expressar-se d'una manera neutra, sense prejudicis. Expressar els seus pensaments, creences i sentiments de forma directa i apropiada, sense violar els drets dels altres.
  • Tenir una opinió crítica.

 

Amb aquestes pautes estem instruint al nen d'una manera adequada per enfrontar-se a determinades situacions, en les quals es pugui defensar d'una manera adequada i correcta, i que sigui un element primordial el respecte cap a l'altra persona.

Com hem dit, són molts els materials que podem trobar per treballar les habilitats socials amb els nens amb TDAH. Utilitzar un programa d'habilitats socials adaptat a les seves necessitats contribuirà a la seva millora. La constància en el treball és imprescindible per aconseguir la continuïtat i els objectius marcats.

 

FONT: http://www.fundacioncadah.org/web/articulo/fomentando-la-asertividad-en-el-tdah-aprender-a-decir-no.html

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES