Comencem el 2013 amb força i il.lusions renovades, canvis d'imatge en la nostra web i ampliació de nous serveis amb la intenció d'arribar a les possibles necessitats tant dels alumnes, com de les famílies i els professionals que ens envolten.
Aquesta petita introducció ens permet fer una ressenya sobre els diversos temes que tractarà de recollir aquest Blog. En aquest es podran trobar resums de cursos, jornades realitzades, notícies actuals i educatives, notícies relacionades amb el TDAH, investigacions recents, esdeveniments destacats, i tot allò que anem reflexionant, creant, compartint...amb tots vosaltres.
En aquesta nova aventura esperem comptar amb la participació de tots els agents educatius implicats en els diferents àmbits de participació, a partir també del nostre Facebook i Twitter.
A vegades el reforç escolar a l'Educació Primària pot ser útil i d’altres pot arribar a ser un suport necessari o, fins i tot, imprescindible.
L’Educació Primària té caràcter obligatori i gratuït. Està dividida en tres cicles de dos anys cadascun: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. En total, sis cursos acadèmics on els alumnes passen dels 6 als 12 anys.
En aquesta etapa, els alumnes d’Educació Primària han d’aconseguir les competències bàsiques marcades en el currículum educatiu, per a obtenir els aprenentatges que es consideren necessaris des d’un plantejament integrador. Alhora, han d’adquirir les bases dels seus coneixements i dels seus hàbits d’estudi.
A més a més de voler divertir-se i compartir amb la família, els nens han d’assumir l’hàbit de fer els deures, aprendre a aprendre, aprendre a memoritzar, a elaborar esquemes senzills, a conèixer aspectes culturals, aprenentatges de la lectoescriptura, el càlcul, així com una progressiva autonomia en l'àmbit personal. Per això, és el moment per consolidar unes bones bases i així evitar el possible fracàs escolar en un futur.
A ProfessorsTdah coneixem la dedicació que necessiten els alumnes per adquirir aquestes competències i aprenentatges, i oferim sessions individualitzades i adaptades per aconseguir-les, amb un seguiment continuo dels seus deures, ensenyant-los a tenir rutines de treball i donant suport perquè sàpiguen enfocar el seu rendiment, i puguin establir passos i tècniques d’estudi.
En aquestes també es reforcen les assignatures que poden suposar una major dificultat per als alumnes, es consoliden els aprenentatges ja adquirits, i es prepara als alumnes perquè aconsegueixin una bona base abans de l’accés a l’ESO.
Durant els sis cursos de primària, es crea la base per als estudis futurs com l’ESO, el Batxillerat, els cicles formatius, entre d’altres.
Gràcies a l’experiència de ProfessorsTdah en l’ensenyança d’alumnes d’Educació Primària i les relacions establertes amb les famílies, podem adaptar-nos als diversos casos amb més o menys dificultats en l'àmbit educatiu. Disposem d’una gran flexibilitat horària per a adaptar-nos a la realitat de les famílies i els possibles casos que es presentin.
Per això, en el cas de voler conèixer com podem ajudar-vos, no dubteu en contactar amb nosaltres.
Són molts els canvis que es produeixen quan es torna a l’escola després de les vacances. Aquests comporten molt nervis, i especialment pels nens amb TDAH.
És necessari anar adaptant-se a la rutina i als horaris a poc a poc, per plantejar la tornada a l’escola amb antelació i previsió, i així evitar els possibles problemes que se’n deriven.
Per aconseguir-ho és convenient tornar de les vacances amb temps i no esperar a l’últim moment. D’aquesta manera l’adaptació serà més fàcil per a tots els membres de la família. S’hauran de tenir presents les característiques específiques de cada nen, per adaptar-nos a elles a l’hora de planificar i posar en marxa la tornada a l’escola. També serà important preparar el material escolar, els llibres o els quaderns, però sobretot tenir en compte aspectes com l’organització, l’educació o les emocions.
A continuació us presentem una sèrie de recomanacions a les famílies per poder afrontar l’inici del curs amb èxit:
No hem d’oblidar que a vegades els nens poden respondre a l’estrès de la tornada a l’escola amb plors, rabietes, dificultats per dormir o irritabilitat. Això pot passar inclús si hem preparat i anticipat la tornada a l’escola. Normalment no és preocupant, aquestes conductes poden ser passatgeres i acaben desapareixent. Però si tarda molt a adaptar-se o les conductes empitjoren hem de parlar amb el mestre per tractar de descobrir què passa i si és necessari assistir a un professional.
En el cas de necessitar un professional, no disposar del temps necessari per atendre les necessitats o per portar un bon seguiment escolar, des de ProfessorsTdah oferim aquest suport tant als fills com a les famílies. Per conèixer el nostre servei pots contactar des del següent enllaç.
FONTS:
http://tdahelgranolvidado.blogspot.com.es/. A través de:" el blog de atimana".
http://www.fundacioncadah.org/web/categoria/tdah-en-familia.html
Amb motiu de la celebració de la VII Setmana Europea de Sensibilització sobre el Transtorn per Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat, promoguda per l'ADHD‐Europe, l'organització en la qual s'integren les associacions dels països europeus, la Federación Española de Asociaciones de Ayuda al Déficit de Atención e Hiperactividad (FEAADAH) volen posar de manifest que durant l'últim any s'han produït importants avanços en l'àmbit institucional que responen a l'existència d'una major conscienciació en la societat espanyola sobre la necessitat d'implementar una resposta integral a la problemàtica de les persones amb TDAH des dels poders públics.
A continuació us oferim l'enllaç on podreu veure tot el manifest:
Són moltes les circumstàncies diverses a les quals s'enfronten els alumnes amb TDAH durant la seva vida escolar. Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) són potser unes de les més difícils. Aquestes suposen una entrada a la formació superior i una meta molt desitjada, després d'haver superat grans reptes i dificultats acadèmiques al llarg de la seva formació educativa.
Moltes vegades aquestes dificultats acadèmiques o la falta de confiança de l'entorn en ells, respecte a què puguin superar aquest tipus de proves, provoca en ells por, rebuig o ansietat davant d'aquest salt qualitatiu en la seva formació.
Per aquest motiu, és important conèixer el TDAH i que l'alumne es conegui a si mateix. D'aquesta manera no es crearà falses expectatives o pors, sabrà quines són les seves capacitats i competències objectives, i podrà aconseguir metes realistes d'èxit.
Els orientadors o psicòlegs educatius han de tractar aquest tema amb anticipació per assegurar que l'estudiant i la seva família entenen les conseqüències de les futures decisions. També han de concordar els interessos i capacitats de l'alume/a amb els àmbits més apropiats de l'etapa posterior a la secundària.
Tot i les dificultats, els alumnes amb TDAH tenen dret com qualsevol altre alumne a accedir als estudis universitaris i desenvolupar amb èxit les competències requerides en qualsevol titulació universitària.
El TDAH, la dislèxia i les proves d'accés a la universitat
"Protocol" d'accés a la universitat per l'alumnat amb TDAH i dislèxia
Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), a Catalunya, han comptat des de sempre amb un Tribunal especial i d’incidències on són derivats, normalment, els alumnes que aporten en la seva documentació el certificat ICASS amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33% i que requereixen atencions especials en la realització dels exàmens.
Es va constituir un tribunal ordinari però específic pels alumnes amb diagnòstic de dislèxia. Aquest tribunal únic per a tot Catalunya va ser ubicat a Barcelona ciutat i actúa en les mateixes dates que la resta de tribunals ordinaris. Aquesta experiència ha donat uns resultats positius i es vol consolidar.
Des de fa molts anys, els alumnes amb trastorns d’aprenentatge con la dislèxia, el TDAH o similars, ja disposaven de més temps per a realitzar les proves. La intenció de constituir aquest tribunal específic va ser per incidir també en el procés de qualificació dels alumnes amb dislèxia, en aplicar uns criteris específics de correcció, especialment en les matèries de llengua.
En relació amb aquest alumnat, cal tenir en compte que:
I pel que fa als exàmens, en relació amb aquest alumnat, es preveuen les accions següents:
A continuació podeu accedir a tota la informació, el calendari i l'horari de les proves en el següent enllaç.
Font d'informació: http://www.fundacioncadah.org/web/articulo/tdah-y-pruebas-de-acceso-a-la-universidad-pau.html