Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Blog

 

 

Comencem el 2013 amb força i il.lusions renovades, canvis d'imatge en la nostra web i ampliació de nous serveis amb la intenció d'arribar a les possibles necessitats tant dels alumnes, com de les famílies i els professionals que ens envolten.

 

Aquesta petita introducció ens permet fer una ressenya sobre els diversos temes que tractarà de recollir aquest Blog. En aquest es podran trobar resums de cursos, jornades realitzades, notícies actuals i educatives, notícies relacionades amb el TDAH, investigacions recents, esdeveniments destacats, i tot allò que anem reflexionant, creant, compartint...amb tots vosaltres.


En aquesta nova aventura esperem comptar amb la participació de tots els agents educatius implicats en els diferents àmbits de participació, a partir també del nostre Facebook i Twitter.

Aigua durant els exàmens

 

BEURE AIGUA DURANT UN EXAMEN MILLORA EL RENDIMENT

 

Després d'un estudi de les universitats de East London i Westminster, a Regne Unit, s'ha descobert que beure aigua durant un examen pot ajudar a millorar els resultats i la capacitat de raonament generant un efecte fisiològic.

 

Els autors d'aquest van comprovar que els estudiants universitaris que aconseguien cursos superiors eren molt més propensos a portar una ampolla d'aigua a un examen que els estudiants de primer any, o que aquells que no superaven els primers cursos. 


A partir d'una sèrie d'experiments, que la relació no era casual, els alumnes que bevien i s'hidrataven durant la prova eren també els que obtenien millors notes. 

Els investigadors atribuïen aquesta relació al fet que, d'una banda, l'aigua té un efecte fisiològic sobre el cervell que millora la capacitat de raonament. 

 


Però, a més, beure durant una prova de coneixement alleuja l'ansietat, que té un efecte negatiu sobre la nota final. "En qualsevol cas, els estudiants haurien de romandre hidratats amb aigua en els exàmens", conclouen Chris Pawson i els seus col·legues, que animen als professors a transmetre-ho als seus alumnes.


Encara són necessàries més recerques per conèixer les causes amb exactitud, però sigui el que sigui l'explicació, és clar que els estudiants haurien de tractar de mantenir-se hidratats amb aigua durant l'examen.

Per tant, des de ProfessorsTdah us recomanem que si heu de fer un examen en el futur, no us oblideu de portar una ampolla d'aigua i anar bevent durant tot l'examen, doncs pot ser que us ajudi tant a raonar com a relaxar-vos.

 

Fonts:

http://www.vanguardia.com.mx/beberaguaduranteunexamenpuedeayudarte-1303374.html

http://noticias.universia.es/en-portada/noticia/2012/06/12/941171/beber-agua-examen-puede-mejorar-resultados.html

http://www.muyinteresante.es/salud/preguntas-respuestas/ies-bueno-beber-agua-durante-un-examen

 

Share

Por als exàmens

 

 

Tens un fill o un alumne amb por als exàmens? No saps com ajudar-lo? Necessites pautes? A continuació t'oferim respostes.

 

Totes les persones hem passat per exàmens de tot tipus, però també hem afrontat els dies previs i la seva realització de manera diferent. Alguns no mostren por abans d'aquests potser perquè realment no la senten i són capaces de gestionar-la bé, en canvi uns altres poden manifestar aquesta por o portar-la per dins. En aquest cas ens centrarem en aquells que senten aquesta por als exàmens.

 

Normalment aquesta por s’accentua els dies previs a la data de la realització de l'examen i es manté fins al moment que es duu a terme. Aquest no és cosa negativa i potser tampoc un problema real sempre que el nen hagi pogut estudiar, encara que sí que és un problema quan no el permet estudiar o fa que se senti malament anímicament.

 

Es pot ajudar als nens a partir d'alguns consells útils per poder enfrontar-se a l'avaluació i superar-la sense por, permetent així que arribin a l'aula amb la ment tranquil·la per poder respondre a les preguntes que se li demanin, i evitant que en el moment de contestar sentin que se'ls han pogut oblidar les respostes o confondre-les amb unes altres.

 

Consells útils

 • Utilitzar un bon mètode d'estudi sempre és eficaç, com per exemple, imaginar les possibles preguntes i fer-se-les a un mateix per respondre-les.
 • Estudiar d'allò més senzill fins al més complex.
 • Començar pel tema general i aprofundir posteriorment en els conceptes.
 • Tractar d'entendre sempre el que s'estudia per retenir millor els continguts.
 • Associar els nous conceptes amb uns altres que ja tinguem interioritzats.
 • No memoritzar sense comprendre la matèria.
 • Estudiar amb la màxima tranquil·litat sense avançar resultats negatius.
 • Si s'estudia el dia anterior, el més recomanable és repassar el destacat com a important pel professor/a.
 • Evitar estudiar el dia previ si es presenta una gran ansietat davant l'examen.
 • És necessari descansar i dormir el dia anterior seguint la rutina diària.

 

En l'apartat de recursos t'oferim consells per a exàmens, els quals podràs oferir al teu fill o alumne/a després de llegir aquest article.

 

Ús animem a llegir també l’article Aigua durant els exàmens. Normalment, durant els exàmens no estem acostumats a beure aigua, però aquesta pot ser beneficiosa si des de l'escola està permès el seu ús.

 

Share

DRETS DELS NENS AMB TDAH

 
Un dia com avui, en el qual se celebra el Dia Universal dels Nens, aprofitem per recordar els ja coneguts Drets dels Nens amb TDAH.
 

1. AJUDA'M A POSAR ATENCIÓ: Ensenya'm a través del meu sentit del tacte. Necessito moviment corporal.
 
2. NECESSITO SABER QUE VE DESPRÉS: Dóna'm un ambient estructurat on hi hagi una rutina que pugui seguir.
 
3. ESPERA'M, ENCARA ESTIC PENSANT: Deixa'm anar al meu propi ritme. Si estic apurat, em sento trist i em confonc.
 
4. EM COSTA TREBALL, NO HO PUC FER: Ofereix-me opcions per solucionar els problemes. Si estic bloquejat, necessito saber el camí.

 
5. ÉS CORRECTE? NECESSITO SABER-HO ARA: Dóna'm una retroalimentació positiva i enriquidora de com ho estic fent.

 
6. NO EM VAIG OBLIDAR, NO VAIG ESCOLTAR!: Dóna'm les indicacions una per una, i demana'm que repeteixi el que crec que vas dir.

 
7. NO HO SABIA, NO ESTAVA EN EL MEU LLOC!: Recorda'm parar, pensar i actuar.
 
8. JA GAIREBÉ ACABO?: Per favor dóna'm períodes curts de treball amb metes a curt termini.

 
9. QUÈ?: No em diguis “Ja et vaig dir això”. Torna-m'ho a repetir una altra vegada, amb diferents paraules. Dóna'm un senyal. Dibuixa un símbol.

 
10. JA HO SÉ, ESTÀ TOT MALAMENT?: Fes-me sentir orgullós pels èxits parcials. Premia'm pel meu esforç personal, no només per la perfecció.

 
11. PER QUÈ SEMPRE EM CRIDEN PER ALGUNA COSA?: Fixa't si faig alguna cosa bé i felicita'm per alguna bona conducta que tingui. Recorda'm les meves fortaleses quan tingui un mal dia.
 
 
 

 

 

Share

35 Recursos Web Educatius

 

Aquesta nova entrada del blog va dirigida a tots aquells que treballen o colaboren amb el món educatiu, i són la recerca de nous recursos. Per a tots ells presentem 35 recursos educatius que podeu trobar i utilitzar gràcies a internet, a partir de blogs, webs especialitzades, entre altres.

 

 1. A dins de l’aula. Recursos per a ensenyar a primària.
 2. Aula virtual de Audición y Lenguaje
 3. Asociación Española de Comprensión Lectora 
 4. Blogs de educación
 5. Blog Un mundo especial
 6. Cataclàs
 7. Didactalia. Comunidad Educativa Global
 8. Dislexia
 9. Educapeques
 10. Educació i les TIC
 11. El blog de los Maestros de Audición y Lenguaje
 12. En el aula de apoyo
 13. En la nube TIC
 14. Encenent la Imaginació
 15. Es racó des PT
 16. Informática para Educación Especial
 17. La mirada especial. Blog de recursos para educación infantil, primaria y educación especial
 18. La eduteca. Blog Educativo
 19. Lectoescriptura adaptada. Aplicación online
 20. Mapas interactivos
 21. Més recursos Educatius
 22. Orientación Andújar. Recursos Educativos Accesibles y gratuitos
 23. Escuela en la Nube. Portal de Educación Infantil y Primaria
 24. PTYAL. Pedagogía Terapéutica y Audición y Lenguaje
 25. Recursos educativos
 26. Recursos educativos gratuitos de todas las áreas de Educación Primaria
 27. Recursos para nuestra clase
 28. Recursos per a l’educació especial
 29. Qué hacemos hoy en el cole. Materiales para trabajar en el aula
 30. Tabla periódica de los elementos interactiva (secundaria y bachillerato)
 31. Técnicas de estudio. Consejos y pautas para aprender a estudiar
 32. Tic, llapis i paper
 33. Tiching. Red Educativa Escolar
 34. Un bosc de llibres
 35. Velosipios

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

NENS HIPERACTIUS. UN LLIBRE DE RUSSELL A. BARKLEY

Comprendre i atendre les necessitats especials dels nens hiperactius

 

 

Les famílies de nens amb hiperactivitat reben múltiples consells i a vegades contradictoris, estan atabalats per aquests i per les frustracions diàries que comporta el cuidat dels nens.

 

Els pares se senten permanentment exhausts, confosos i indefensos. Obliden que ells són qui millor coneixen els seus fills i, en conseqüència, acaben cedint el control de la situació a altres persones.

 

Russell A. Barkley, professor de psiquiatria a la Universitat Mèdica de Carolina del Sur (Estats Units), ens ofereix una nova edició del seu llibre Nens Hiperactius. És un dels pioners en el diagnòstic i el tractament de la hiperactivitat infantil, proporciona als pares consells i estratègies concretes, junt amb la informació més actualitzada, perquè puguin procurar als seus fills la millor atenció i cuidat per ajudar-los a superar el trastorn i impedir que es converteixi en un obstacle insalvable per ells.

 

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES