Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Blog

 

 

Comencem el 2013 amb força i il.lusions renovades, canvis d'imatge en la nostra web i ampliació de nous serveis amb la intenció d'arribar a les possibles necessitats tant dels alumnes, com de les famílies i els professionals que ens envolten.

 

Aquesta petita introducció ens permet fer una ressenya sobre els diversos temes que tractarà de recollir aquest Blog. En aquest es podran trobar resums de cursos, jornades realitzades, notícies actuals i educatives, notícies relacionades amb el TDAH, investigacions recents, esdeveniments destacats, i tot allò que anem reflexionant, creant, compartint...amb tots vosaltres.


En aquesta nova aventura esperem comptar amb la participació de tots els agents educatius implicats en els diferents àmbits de participació, a partir també del nostre Facebook i Twitter.

Agenda d'Activitats TDAH. Desembre 2013

 

 

IV SIMPOSI INTERNACIONAL DE LA FUNDACIÓ ADANA. BARCELONA

 

DIVENDRES 13 I DISSABTE 14 DE DESEMBRE DE 2013 

 

http://www.adanajornadas.org/index.php 

 

La Fundació Adana organitza trianualment un simposi internacional amb la finalitat d'actualitzar els coneixements i la informació sobre els últims avanços en el TDAH. A través d'aquest es pretén també fomentar el debat i la reflexió per la millora del diagnòstic i el tractament, promovent la prevenció per la millora de l'evolució del trastorn i les seves comorbilitats. 

El IV Simposi està dirigit principalment a metges, pediatres, psiquiatres, neuropediatres, metges de família, neuròlegs, psicòlegs i altres professionals de l'àmbit de la salut, l'educació i social. Es desenvoluparà els dies 13 i 14 de desembre de 2013 a l'Edifici docent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

 

 

TDAH: UNA EVIDÈNCIA CIENTÍFICA. MADRID

 

DIMECRES 11 DE DESEMBRE DE 2013

 

http://feaadah.org/es/difusion/144

 

 

La Fundació Educació Activa ens convida a la 11ª Jornada sobre el "TDAH: Una evidència científica". Aquesta ha estat organitzada amb l'Oficina Regional de Coordinació de Salut Mental. Es realitzarà a l'Hospital Clínico San Carlos de Madrid.

Més informació al següent enllaç.

 

 

 

 

Share

Presentació Projecte PANDAH: Informe TDAH a Espanya.

 

Ha estat elaborat per més de 200 experts un informe sobre la situació del TDAH a Espanya. En aquest es destaca la necessitat de la creació de protocols educatius i sanitaris. Per això, hi ha sol·licitat la importància de la instauració d’una llei estatal que requereixi protocols específics en l’àmbit educatiu i sanitari, per l’atenció dels nens afectats per aquest.

 

Aquest informe està inclòs en el conegut Projecte PANDAH, que ha estat presentat pel professor Psiquiatria de la Universitat de Nova York Luis Rojas Marcos; el cap de psiquiatria Infantil de la Clínica Universitat de Navarra, Cesar Soutullo, i el president de la Federació Espanyola d’Associacions d’Ajuda al TDAH, Fulgencio Madrid, entre altres.

 

En aquest document, es pot observar el treball realitzat en els últims tres anys per aquests experts. En aquest es recull la necessitat de la falta d’una llei perquè a tota Espanya es desenvolupin programes que tinguin incloses “adaptacions escolars específiques” per aquests nens i protocols d’actuació que orientin als pares i els professionals sanitaris per identificar el trastorn.

 

S’ha que tenir en compte, que des del moment que un nen comença a manifestar símptomes del possible trastorn fins que es realitza el diagnòstic poden passar de dos a sis anys. Segons Soutullo, per l’existència d’un “gran desconeixement” del trastorn i que a vegades els símptomes del nen estan mal atribuïts. Per això, els professionals destaquen que la detecció és massa tardana o inclòs pot no arribar a conèixer-se. Aquest seria el motiu pel qual només l’1% dels nens amb TDAH estiguin sota tractament, encara que s’estima que el pateixen un 6,8 % i només el 3 % està diagnosticat.

 

Les famílies es troben amb moltes dificultats a l’hora d’actuar un cop obtenen la detecció i moltes no continuen amb els tractaments a l’adolescència, encara que el trastorn pot continuar existint a l’edat adulta.

 

Actualment, només sis comunitats tenen un protocol general de coordinació entre Sanitat i Educació per a tractar a aquests nens, amb el que es produeix "una discriminació territorial", en opinió de Madrid, en l’ajuda que reben els afectats segons on viuen. Per això, els especialistes demanen una legislació estatal que sigui clara i concisa, i que pugui permetre adaptacions educatives como oferir més temps per acabar i contestar els exàmens.

 

Segons Rojas Marcos, no prestar una atenció específica té "un preu" per la societat, ja que posa en risc la seva  autoestima i això pot provocar conseqüències greus com la depressió, en alguns casos.

Soutullo recalca que el TDAH és un trastorn mèdic perquè qui el pateix presenta alteracions en el volum del cervell i en la comunicació de zones del seu còrtex, però amb el tractament poden millorar.

 

Finalment, el TDAH es podria considerar com un dels trastorns del neurodesenvolupament més freqüents a la infància i l’adolescència i una de les principals causes de fracàs escolar i d’incapacitat para mantenir i desenvolupar relacions socials. Tot i així, cal tenir molt present que no tots els nens amb fracàs escolar o hiperactivitat s’han de diagnosticar amb TDAH. Ja que poden haver altres diagnòstics possibles como les dificultats d’aprenentatge, la dislèxia, entre altres.

 

Informació obtinguda de:

 

http://www.europapress.es/salud/politica-sanitaria/noticia-congreso-insta-gobierno-mejorar-diagnosis-tratamiento-tdah-traves-abordaje-multidisciplinar-20121212163427.html

 

http://www.diariodenavarra.es/noticias/mas_actualidad/nacional/2013/11/12/menos_del_los_afectados_por_tdah_esta_bajo_tratamiento_136537_1031.html?utm_source=twitter.com&utm_medium=smmshare&utm_campaign=noticias

 

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/sociedad/2013/11/12/tdah-responsable-20-casos-fracaso-escolar/0003_201311G12P26991.htm#.UoIN_t2yLmZ.twitter

 

http://www.publico.es/481419/expertos-en-tdah-piden-una-ley-estatal-contra-una-de-las-principales-causas-del-fracaso-escolar

 

Share

Agenda d'Activitats TDAH. Octubre i Novembre 2013

 

 

CONFERÈNCIA "CLAUS DEL TDAH. PER COMPRENDRE ELS PROBLEMES ESCOLARS I EMOCIONALS". SANTANDER 

 

DIMECRES 30 D'OCTUBRE DE 2013 

 

http://www.feaadah.org/es/difusion/141 

 

L'Associació ACANPADAH organitza les conferències "Claves del TDAH. Para comprender los problemas escolares y emocionales". Aquestes estan dirigida a totes les persones que tenen alguna relació amb el TDAH i vulguin adquirir coneixements del trastorn.

 

 

 

PRESENTACIÓ PROJECTE PANDAH. MADRID

 

DILLUNS 11 DE NOVEMBRE DE 2013

 

http://www.pandah.es/

 

Iniciativa pionera a Espanya amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que conviuen amb el TDAH. Aquesta prioritza i analitza les dimensions sanitària, econòmica i sociològica que implica el trastorn, per tal de detectar les possibles necessitats no cobertes en l'abordatge del TDAH.

 

 

 

3ª JORNADA TDAH “RESPOSTES QUE AJUDEN”

 

DISSABTE 16 DE NOVEMBRE DE 2013

 

http://www.professorstdah.com

 

Aquesta jornada està dedicada al TDAH a l’adolescència. Informa sobre els avanços diagnòstics i terapèutics basats en l’evidència, i els aspectes educatius consensuats que formen un pilar bàsic en el tractament del TDAH en l’adolescència. També plantejaran pels adults amb TDAH l’estudi de l’Addicció a Internet.

 

 

 

I CONGRÉS ANDALÚS SOBRE EL TDAH "La Importancia del Entorno en el TDAH


DIVENDRES 15 I DISSABTE 16 DE NOVEMBRE DE 2013 

 

http://feaadah.org/es/difusion/winarcdoc.php?id=389

 

La importancia del entorno en el TDAH” és el tema central del congrés, el qual compta amb la participació de Psicòlegs, Psiquiatres, Neuropediatres i Pedagogs de tot el país.

 

Inscripció

 

 

 

Share

Alimentació i TDAH

 

Avui dia 16 d’octubre, és el Dia Mundial de l’Alimentació. Por aquest motiu, aprofitem per oferir-vos alguns consells de nutrició pels nens amb TDAH, alguns mites i tòpics que cal evitar, activitats i un exemple de dieta equilibrada.

 

Les dietes equilibrades són importants per tots, i encara més pels nens, ja que afavoreixen el bon creixement i el rendiment a tots els nivells.

Quan el nen té TDAH, l’alimentació juga un paper essencial, per això cal estar atent als seus hàbits. Serà important establir uns horaris per menjar, i organitzar menús variats i equilibrats.

En algunes ocasions, el tractament farmacològic fa que el nen perdi el seu apetit, i en conseqüència disminueixi el seu pes, per això serà necessari enfortir tots els àpats, sobretot l’esmorzar.

 

Alguns estudis, com els realitzats a la Universitat de Yale, indiquen que els nens amb TDAH, especialment els del tipus hiperactiu, si realitzen un consum excessiu de sucres, poden elevar la seva adrenalina. És per això, que s'ha d'evitar el consum de begudes carbonatades, sucs no naturals i aliments com la brioixeria industrial. També convindrà prescindir del consum d’estimulants com les begudes amb cafeïna, la xocolata, entre d'altres. 

 

Per contra, serà important:

 

1. Fomentar el consum de:

 • Àcids grassos omega 3 i 6, ja que tenen particularitats beneficioses pel cervell. Aquests es poden trobar en fruits secs, peixos, entre d'altres. 
 • Aliments rics en triptòfan como el pollastre, la llet, les nous, el sèsam, entre d'altres.
 • Aliments rics en zinc i vitamina B6, com per exemple, el paté, les figues, els cereals, entre d'altres.
 • Hidratar-se correctament. La millor beguda és l’aigua, seguida de la llet i els sucs 100% naturals. Es recomana una mesura de litre i mig o dos litres al dia, augmentant el seu consum a l’estiu.

2. Fomentar la pràctica de:

 • Exercici físic de manera freqüent.

 

TÒPICS


Els adults volem que els nens mengin alguns aliments que nosaltres no consumim, o els prohibim el consum d'altres que nosaltres no fem servir.

Per això, cal intentar ser conseqüents i acompanyar-los en els seus hàbits. Intentar que realitzin la compra amb nosaltres quan sigui possible i participar en l’elaboració dels àpats.

 

MITES


L’alimentació està plena de creences que no s’apropen a la realitat. Per això, s’ha de ser realista i estar ben informats. Alguns d’aquests mites són:

 • L’hàbit de succió involuntària: succionar un dit no és indicatiu de tenir gana, por ser simplement un acte reflex.
 • Menjar ràpid o lent: menjar ràpid no significa tenir molta gana, ni lent indica falta d’apetit.
 • Menjar i demanar menjar per gana: aquesta afirmació és correcta si el nen té gana, ho dirà i menjarà allò que se li ofereixi.
 • "No li agrada la verdura com a mi": les preferències alimentàries no es transmeten genèticament, sinó per imitació.
 • Rebutjar aliments: A partir dels 2 anys els nens comencen a descartar aliments. És important oferir uns bons hàbits educatius sobre l'alimentació i establir unes normes. A vegades es tractarà d'un aliment en concret, per la qual cosa si perdura en el temps ha d'acceptar-se.
 • Menús infantils dels restaurants: No és necessari utilitzar-los, poden menjar de tot igual que a casa, solament és important vigilar la quantitat.
 • El nen no pot passar gana: si el nen es nega a menjar, de vegades es pot optar per retirar el plat amb la finalitat que torni a demanar-ho. Aquesta mesura ha de ser puntual, ja que ha d'aprendre que s'ha de menjar el que toca consumir.

A continuació, us proposem l'enllaç de 3 activitats creades per Cruïlla, per promoure el consum de la fruita i els bons hàbits alimentaris:

 

Finalment oferim una dieta setmanal equilibrada realitzada per Rafaela Torres Herruzo, especialista en nutrició i dietètica, per Tdahytu.
Aquesta és especialment pensada per a les característiques de la vida dels nens amb TDAH. En ella no es contemplen les quantitats, ja que dependrà de cada cas.

 
Fonts:

http://www.tdahytu.es/consejos-nutricionales-para-ninos-con-tdah/

http://www.fundacioncadah.org/web/categoria/tdah-recomendaciones-para-alimentacion.html

 

Share

3ª JORNADA TDAH “Respostes que ajuden”

 

¿Estàs interessat a actualitzar la teva informació sobre el TDAH?, ¿Conèixer més el TDAH en l’adolescència? o ¿L’addicció a Internet en els adults?


Ara pots donar resposta a aquestes qüestions i d'altres el dissabte 16 de novembre de 2013, a la Sala d’Actes del Centre Mèdic Teknon

La Fundació Teknon ofereix la 3ª Jornada TDAH amb inscripcions totalment gratuïtes, però amb un aforament limitat.

L objectiu principal d’aquestes és actualitzar els coneixements científics del TDAH, ja que és un dels trastorns que més predomina en Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent.


Aquesta jornada està dedicada al TDAH a l’adolescència. Informa sobre els avanços diagnòstics i terapèutics basats en l’evidència, i els aspectes educatius consensuats que formen un pilar bàsic en el tractament del TDAH en l’adolescència. També plantejaran pels adults amb TDAH l’estudi de l’Addicció a Internet.


La finalitat d’aquestes jornades és oferir respostes que ajudin a la població de nens, adolescents i adults amb TDAH.

 

 

Lloc: Centre Mèdic Teknon (Sala d'Actes). C/ Vilana,12. 08022 Barcelona

Hora: de 8:45h a 14h

Més informació: Fundació Teknon www.fundacionteknon.com

Inscripcions: Gratuïtes. Confirmar trucant al 932 906 268

 

Més informació sobre el programa al següent enllaç.

 

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES