Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Blog

 

 

Comencem el 2013 amb força i il.lusions renovades, canvis d'imatge en la nostra web i ampliació de nous serveis amb la intenció d'arribar a les possibles necessitats tant dels alumnes, com de les famílies i els professionals que ens envolten.

 

Aquesta petita introducció ens permet fer una ressenya sobre els diversos temes que tractarà de recollir aquest Blog. En aquest es podran trobar resums de cursos, jornades realitzades, notícies actuals i educatives, notícies relacionades amb el TDAH, investigacions recents, esdeveniments destacats, i tot allò que anem reflexionant, creant, compartint...amb tots vosaltres.


En aquesta nova aventura esperem comptar amb la participació de tots els agents educatius implicats en els diferents àmbits de participació, a partir també del nostre Facebook i Twitter.

QUÈ FAN ELS NOSTRES FILLS A INTERNET?

 

CONFERÈNCIA: El pròxim dijous 5 de Setembre, de 19.00h a 21.00h, la Fundació Teknon ofereix una conferència sobre els beneficis i els riscos d'Internet. Aquesta està dirigida a pares de nens/es a partir dels 10 anys, i es realitzarà a la Sala d'Actes del Centre Mèdic Teknon.

 

Share

Deures i activitats d'estiu

 

El procés d'aprenentatge dels nens i adolescents és constant. Quan arriben les vacances és important el descans després de l'esforç realitzat durant el curs i que puguin gaudir del seu temps lliure amb activitats per desconnectar, que els agradin i que normalment no tinguin temps per realitzar.

 

Les famílies es qüestionen si és bo que tinguin unes vacances sense ningun tipus de treball durant tot l'estiu o no. El més important serà seguir treballant però de manera més atractiva i agradable per ells, i no seguint les pautes de l'ensenyança formal. Per exemple, realitzant alguna excursió de tipus cultural, amb campaments o casals a la natura, visitant algun museu, etc.

 

Una vegada arriben les vacances algunes famílies opten perquè el millor és que els seus fills puguin descansar i que s'oblidin de l'esforç diari al que estan sotmesos. En canvi altres creuen que és important que no perdin l'hàbit aconseguit perquè no sigui tan dura la tornada a l'escola.

Aquesta decisió dependrà de l'edat del nen, de com ha portat el curs, del seu estat d'ànim, de quines coses tenen pensades fer durant l'estiu, etc.

 

Després de tornar a l'escola al setembre, els mestres consideren que els nens tornen amb més dificultats en aspectes com el càlcul, la lectura i l'ortografia, per això és important que durant l'estiu algunes estones de la setmana treballin per repassar o que facin un esforç més específic durant el mes de juliol d'allò en el que han mostrat més dificultats.

 

A continuació destaquem aspectes importants a tenir en compte per les famílies per l'estiu i possibles activitats:

 • Les pautes que ofereix el mestre sobre si ha de treballar i què és necessari que pugui reforçar.
 • Planificar unes setmanes per descansar i oblidar-se de tot.
 • Establir un horari: realitzar-lo junts i contemplar tant el treball como els descansos i activitats que es realitzin.
 • Mantenir un lloc de treball que fomenti la concentració i la motivació.
 • Marcar i planificar tasques amb objectius realistes.
 • Acompanyar-lo en el seu esforç i ajudar-lo quan ho necessiti.
 • En el cas de no poder ajudar-lo per motius laborals, demanar un mestre de reforç.
 • Si hi ha recuperacions o assignatures suspeses demanar un mestre especialista o informar-se dels aspectes més importants de l'àrea.
 • Llegir cada dia un llibre del seu interès.
 • Escriure un diari d'estiu o aquelles activitats que vulgui recordar de l'estiu.
Share

Aprenentatge social i emocional: habilitats per la vida

El vídeo de Redes que expliquem i podeu veure a continuació és un capítol del diumenge 26 de maig.

En aquest capítol, Elsa Punset parla amb el psicòleg i expert en educació emocional René Diekstra, amb qui es podrà veure en quina situació es troba actualment l'aprenentatge d'aquesta disciplina i quines avantatges concretes tenen pel desenvolupament dels nens i joves.

Un dels grans descobriments de les últimes dècades és que es poden educat les emocions i el comportament. Mitjançant programes provats científicament és possible desenvolupar el que anomenen habilitats per la vida, és a dir, destreses en l'àmbit social, emocional i ètic, que complementen i optimitzen les habilitats cognitives intel·lectuals. 

En aquest René ens explicarà que:

 • La intel·ligència és emocional
 • És difícil saber distingir les emocions
 • A partir dels 2 o 3 anys ja es pot ensenyar als nens coses sobre les emocions
 • Les emocions no són un luxe biològic, ja que es poden aprendre
 • A la nostra intel·ligència no tenim un mòdul dedicat a les emocions.
 • La majoria de les escoles no tenen un recolze ni saben com ensenyar habilitats socials i emocionals
 • La necessitat de planificar l'aplaçament de la nostra satisfacció no s'aconsegueix aprenent aritmètica, matemàtiques o francès.
 • Un nen que coneix i sap gestionar les seves emocions no només tindrà millors resultats acadèmics, sinó que està preparat per el món laboral.
 • Si s'ensenya a un nen a interpretar bé les emocions dels altres, millorarà la seva capacitat de connectar i tenir empatia amb ells.
 • És important ensenyar als nens a enfrontar-se de forma ètica i eficaç als conflictes
 • La raó i l'emoció sempre van unides.
 • Gairebé sempre tenim barrejades les emocions.
Si desenvolupem les habilitats socials podem aconseguir:

 • Reducció de comportaments antisocials
 • Disminució de l'abús de drogues
 • Increment de l'auto-imatge positiva
 • Augment de l'èxit acadèmic
 • Millor salut mental
 • Augment dels comportament pro-socials
 • Capacitat per diferenciar les metes i saber assolir-lesUna tècnica bàsica per els mestres seria:

"Si estàs enfadat amb un alumne, abans de decidir con actuar, fes servir el principi del semàfor: contar fins a deu"


Finalment, podem destacar 4 aspectes per educar les habilitats:

1. Aprendre a percebre i gestionar les pròpies emocions

2. Aprendre a construir i mantenir relacions

3. Aprendre a escollir decisions responsable i ètiques

4. Aprendre a posar-se en el lloc de l'altre

 

 

Estamos privando a niños y jóvenes de un desarrollo óptimo cuando no les damos oportunidades de aprendizaje social y emocional.
René Diekstra

 

 

Share

Nova Guia. El TDAH: detecció i actuació en l'àmbit educatiu.

 

Ja es pot consultar la nova guia del TDAH. Aquesta descriu en l'àmbit escolar els obstacles que suposa el TDAH per al desenvolupament harmònic dels infants i dels joves. De l'altra banda, procura donar eines als docents per encaminar-se cap a les actuacions, les estratègies educatives i els aspectes positius que disminuiran els obstacles, en restringiran les conseqüències i impulsaran l'èxit personal i escolar de tot l'alumnat, inclosos els alumnes amb TDAH.

 

 Les parts de la guia són:

 

 1. Què és el TDAH?
 2. Característiques dels alumnes amb TDAH
 3. Detecció dels senyals d'alerta del TDAH
 4. Avaluació i diagnòstic del TDAH
 5. Intervenció a l'escola (gestió de l'aula, suport personalitzat i P.I.)
 6. Col·laboració entre família i escola
Share

Aims&Dreams. Coaching Teatral per Nens

 

El Teatre Coaching és acompanyar el joc del teatre amb els nens i les nenes d’una manera positiva i quotidiana.

 

A través del coaching es pot estimular la capacitat creativa del nen, millorar la seva concentració i treballar la comunicació, per tal que sigui la seva via per gestionar tant les inquietuds com per canalitzar l’energia, i sobretot vèncer les seves dificultats o creences limitadores.

 

L'objectiu és que els nens s’ho passin bé en el seu aprenentatge, millorant les relacions socials amb els altres mitjançant el coaching.

 

El teatre és jugar, crear personatges, viure històries, conèixer situacions d’altres. Aquestes són coses que els nens fan des de ben petits, i gràcies al coaching teatral es pot conservar aquesta infantesa potenciant les qualitats de cada nen, detectant les creences limitadores i trencar-les. 

 

Aquesta proposta sobre el coaching, el teatre, els nens, les emocions i la educació, pot ser un recurs més per la tasca docent, que incideix en la manera de comunicar-se amb els nens, donant importància a les preguntes obertes del coaching i deixant que siguin ells els que es qüestionin les coses i intentin arribar a les seves pròpies conclusions.

 

A partir del coaching teatral s’estimula la capacitat creativa del nen, es potencia la seva concentració i es fomenta la comunicació per a que sigui la via per gestionar les seves inquietuds i canalitzar l’energia. Alhora es treballa la relació amb els altres a través del respecte mutu i el treball en equip.

 

Mitjançant les tècniques de coaching, es potencia el positivisme per influir en la millora del seu estat emocional. S’ensenya a respectar els altres, afrontar la timidesa i creure en un mateix. 

 

Gràcies al projecte Aims&Dreams es poden apropar les emocions a través d’activitats dinàmiques i el treball en equip, donant un paper actiu als nens i les nenes que els permet sentir-se motivats i amb ganes de conèixer. Algunes de les activitats que es poden plantejar són Roll-plays per analitzar conductes i extreure conclusions educatives, com per exemple, per gestionar conflictes amb companys. Per això, serà fonamental el treball en equip, l'ajuda mútua entre els companys, i la superació entre tots de possibles obstacles interioritzats.

 

Aquest projecte portat a terme a partir d’un taller, permet treballar tots els aspectes esmentats, i finalment, plantejar la possibilitat de realitzar una obra de teatre en públic amb una temàtica atractiva per la seva edat.

 

Finalment, aquest projecte ajuda als nens i nenes a riure, esforçar-se i animar-se junts, i comprovar que l'esforç val la pena. Transmetre els valors de la solidaritat, el sacrifici, l’empatia i l’amistat, i sobretot aprendre a escoltar-nos, respectar-nos i creure en ells mateixos.

 

Si vols formar part d'aquesta experiència contacta amb nosaltres.

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES