Tel. 639 955 516. De dilluns a divendres de 10h a 14h.

no-title Metodologia ProfessorsTdah Classes Particulars ProfessorsTdah
no-title

Metodologia ProfessorsTdah

Els nostres professors treballen aspectes com la motivació, l'organització, la constància, la responsabilitat i els hàbits d'estudi. Mentrestant, els nostres psicòlegs utilitzen les estratègies pedagògiques per a millorar l'autocontrol, l'autoestima i la impulsivitat. La metodologia és la clau de l’èxit.
Classes Particulars ProfessorsTdah

Les classes particulars a domicili es dirigeixen a estudiants des d’educació infantil fins a estudis universitaris, on s’ofereix un reforç en totes les àrees i matèries. Oferim una metodologia específica i especialitzada en el reforç d’alumnes amb TDAH.La clau del nostre èxit és el treball, l'organització i la comunicació.

Blog

 

 

Comencem el 2013 amb força i il.lusions renovades, canvis d'imatge en la nostra web i ampliació de nous serveis amb la intenció d'arribar a les possibles necessitats tant dels alumnes, com de les famílies i els professionals que ens envolten.

 

Aquesta petita introducció ens permet fer una ressenya sobre els diversos temes que tractarà de recollir aquest Blog. En aquest es podran trobar resums de cursos, jornades realitzades, notícies actuals i educatives, notícies relacionades amb el TDAH, investigacions recents, esdeveniments destacats, i tot allò que anem reflexionant, creant, compartint...amb tots vosaltres.


En aquesta nova aventura esperem comptar amb la participació de tots els agents educatius implicats en els diferents àmbits de participació, a partir també del nostre Facebook i Twitter.

Vídeos de les Jornades: Infància i TDAH. Anàlisi Multifactorial.

 

 

A continuació fem arribar l’enllaç dels diferents vídeos complerts de les Jornades Infància i TDAH dels dies 29, 30 i 31 de gener de 2013.

 

Aquets estan dirigits a totes aquelles persones que no van poder assistir i vulguin conèixer quins temes es van tractar, quines reflexions es van realitzar i quins aspectes es van analitzar sobre el món que envolta el TDAH.

 

Esperem que sigui del vostre interès:

- Jornada 1: El TDAH i la seva perspectiva neurobiològica. 

- Jornada 2: Els canvis socials. La vida a les ciutats i el seu impacte per al cervell. 

- Jornada 3: Propostes educatives i línies d'intervenció pedagògica. 

 

Durant la primera jornada, Josep Cornellà, el president de la Societat de Psiquiatria de la AEP i professor de EUSES - UdF, va parlar de l'origen i la perspectiva històrica del TDAH i de la identificació i la diagnosi en la infància, així com del tractament mèdic i farmacològic. Carme Rider, secretària de la Societat Catalana de Pedagogia, va moderar un debat sobre la perspectiva del pediatre, dels pares, de la mestra i de l'inspector.

 

Al llarg de la segona jornada, Gregorio Luri, filòsof, pedagog i escriptor, va pronunciar la ponència «La societat terapèutica»; i Jordi Sunyer, codirector del CREAL i director del projecte INMA, la ponència «El TDAH: una visió des de l’epidemiologia i possibles causes ambientals. Resultats del projecte INMA». Josep Manuel Prats, pare del ConsEscCat i president de la FAPEL va moderar el debat posterior.

 

Finalment, a l'última jornada, Gladys Veracoechea psicòloga, terapeuta cognitivoconductual i escriptora, va pronunciar la conferència «El TDAH sense fàrmacs. Guies d’orientació a docents i famílies». Tot seguit, es van presentar diverses propostes educatives: Joan Domènech, sobre desaccelerar el procés educatiu; Berta Meneses, de l’activitat i de la interiorització i, finalment, Núria Alart sobre la identificació de les capacitats individuals. Xavi Ureta, de la junta de la SCP, va moderar el debat posterior.  

Share

Preinscripció curs 2013-2014

 

Jornades de portes obertes als centres educatius

 

Aviat arriba el període de preinscripció dels centres educatius. Per aquest motiu us informem que com cada any els centres organitzen trobades, visites i jornades de portes obertes, perquè les famílies pugueu conèixer el seu funcionament intern, els serveis que ofereixen i el projecte de centre o el caràcter propi de cadascun.

 

Aquestes són tant als centres educatius públics com els concertats dels diferents districtes:

 

 

Continuarem informant sobre el procés de preinscripció i matrícula del curs 2013-2014.

 

 

Share

El Matí de Catalunya Ràdio. Debat TDAH

 

Després de la celebració de les Jornades Transtorns, Malestars i Diversitat. Com abordem el TDAH?, el programa El matí de Catalunya Ràdio, que dirigeix Manuel Fuentes, s'ha posat en contacte amb els organitzadors per participar en un debat sobre el TDAH. 

 

Aquest debat tindrà lloc el proper dilluns dia  11 de febrer a les 10h, amb la participació de Joan-Ramon Laporte (Institut Català de Farmacologia) i José Ramón Ubieto (SSB Ajuntament de Barcelona), que ja van intervenir a les jornades i Josep Antoni Ramos (Psiquiatria Hospital Vall d’Hebron).

 

 

Share

Parlem del trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat

Parlem del trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat

 

El Programa de El Matí de Catalunya Ràdio presentat per Manel Fuentes analitza les causes i els problemes que ocasiona el TDAH. Gràcies a la col•laboració de Joan Ramon Laporte, el catedràtic de Farmacologia de la UAB i el director de l'Institut Català de Farmacologia; José Ramon Ubieto, psicòleg clínic i psicoanalista, i Josep Antoni Ramos Quiroga, psiquiatre i coordinador del programa de TDAH de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Alhora es poden escoltar les diferents intervencions de familiars, mestres que donen a conèixer la seva experiència i la seva opinió respecte al trastorn. 

 

Com es pot comprovar el debat està centrat en l'eficàcia o no dels fàrmacs, en el possible sobrediagnòstic, tot i així, no posa en dubte l'existència del trastorn i remarca la importància de realitzar sempre una intervenció multimodal. 

 

Al final del debat podem trobar la intervenció d'un jove de 18 anys diagnosticat amb TDAH. Aquest expressa que moltes vegades es sent afectat per les opinions dels altres que no es posen en el seu lloc. Afirma que ell mateix sent com no pot controlar moltes vegades els seus pensaments i que està content de poder prendre la medicació, ja que gràcies a ella ha pogut créixer com a persona, tot i així reconeix  que té companys que no tenen la mateixa sort. Finalment, explica que el més important és tenir sempre la família al costat perquè t’ajudin a lluitar, ja que considera que un cop tens l'etiqueta és molt difícil poder viure sense ella.

 

Us animen a escoltar aquest debat en el següent enllaç.Share

Documents i materials de les jornades: Infància i TDAH. Anàlisi Multifactorial.

 

Com ja vam anunciar a continuació oferim documents, vídeos i materials presentats els diferents dies de les jornades, i d'altres per completar les informacions.

 

 

Presentacions del TDAH dels diferents ponents: 

 

  • Origen i perspectiva històrica. pdf
  • Identificació i diagnòstic a la infància. pdf
  • Comorbiditat. pdf
  • El tractament mèdic i farmacològic. pdf
  • Gladys Veracoechea: El TDAH sense fàrmacs  gladysveracoechea. pptx
  • Berta Meneses:  De l'activitat a la interiorització bertameneses. pdf
  • Núria Alart http://www.xtec.cat/~nalart/: La identificació de les capacitats individuals nuriaalart. ppt.

 

 

Podeu trobar més vídeos aquí i com a vídeo final oferim: Etiquetes psiquiàtriques de Trastorns Inventats.

Share
ÚLTIMS ARTICLES

ÚLTIMS ARTICLES